Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pachetul de legi agricole a fost readus în discuţie

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaPiersici, agricultura
Piersici, agricultura - Sputnik Moldova
Abonare
Noul ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, a reluat discuţiile cu fermierii în vederea identificării soluţiilor optime pentru sectorul agro-alimentar.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Pachetul de proiecte de legi care vizează ameliorarea situaţiei din agricultură a fost readus în discuţie. Ministrul de resort a discutat marţi cu reprezentanţii sectorului agricol despre problemele fermierilor şi despre posibilele soluţii în domeniu.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), la discuţii au participat ministrul de resort, Eduard GRAMA şi reprezentanţii asociaţiilor producătorilor agricoli, procesatorilor şi exportatorilor de produse agroalimentare.

„În cadrul mesei rotunde au fost discutate problemele sectorului și posibilitatea creării platformelor de colaborare în implementarea unor politici corecte, așteptate și reformatoare în domeniu”, scrie sursa citată.

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine este vizat în dosarul subvenţiilor în agricultură

Printre subiectele discutate la întrunire au fost accesul la finanțare, aprobarea pachetului agricol, achitarea datoriilor la plata subvenţiilor, Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016, aprobarea Legii cu privire la subvenționarea în agricultură, implementarea creditului oferit de Guvernul polonez, Fondul de garantare a creditului agricol, reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, accesul la apă și altele.

O altă solicitare a fermierilor a fost ca la elaborarea iniţiativelor legislative ce vizează agricultura să fie luate în considerare propunerile celor care activează în domeniul respectiv.

Reprezentanţii sectorului agricol au mai solicitat ca datoriile la subvenţii să fie achitate în luna februarie, „deoarece peste o lună încep lucrările agricole și este foarte important ca fermierii, producătorii agricoli să aibă mijloacele financiare necesare pentru ca să poată să înceapă această activitate în agricultură”.

Ministrul Eduard GRAMA a apreciat propunerile venite din partea fermierilor drept constructive şi a dat asigurări că acestea vor fi analizate.

Fluxul de știri
0