Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu nu a depus cerere la poliţie

© Sputnik / Miroslav RotariGhimpu Гимпу
Ghimpu Гимпу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul PL, Mihai Ghimpu, nu a depus nicio plângere la poliţie în urma loviturilor primite la protestele din 20 ianuarie de la Parlament.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Liderul liberalilor Mihai Ghimpu nu a depus nicio plângere la poliţie în urma loviturilor primite de la protestatarii violenţi în data de 20 ianuarie.

„Nu avem o asemenea informaţie”, a declarat pentru Sputnik, ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Mariana Beţivu. 

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum se simte Mihai Ghimpu

La solicitarea Sputnik, Procuratura Generală a declarat că Mihai Ghimpu nu a depus nicio plângere cu privire la violenţele aplicate în adresa sa la 20 ianuarie.

Mai multe camere de luat vederi l-au surprins pe Mihai Ghimpu în mijlocul protestatarilor din preajma Legislativului, care l-au purtat prin mulţimea din faţa Parlamentului. Unii manifestanţi i-au aplicat liderului liberalilor mai multe lovituri în spate şi în cap.

Ghimpu, spre deosebire de restul deputaţilor, a preferat să iasă din clădirea Parlamentului ca în zilele obişnuite. Ceilalţi deputaţi au fost evacuaţi din clădirea Legislativului de forţele de ordine.

La câteva ore de la incident, liderul PL Mihai Ghimpu a venit şi cu o reacţie la ceea ce i s-a întâmplat.

„Cine se supără pe poporul furat, flămând, manipulat și înfuriat poartă vină în nefericirea lui; cine luptă pentru el mai departe, obține fericirea lui dar și pedepsirea de către popor a acelor, care i-au folosit necazurile în interesul lor păgân. Așadar, „dragii mei amici”, lupta continuă!”, a scris liderul liberalilor pe pagina sa de socializare.

În urma violenţelor de miercuri din jurul Parlamentului au fost răniţi 27 de poliţişti şi 4 civili. Zece poliţişti sunt încă internaţi în spitalul MAI. 

 

Fluxul de știri
0