Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beţişor: la următoarea şedinţă va începe examinarea probelor contra lui Filat

© Sputnik / Miroslav RotariAdriana Beţişor Адриана Бецишор
Adriana Beţişor Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Beţişor susţine că la următoarea şedinţă de judecată în cazul Filat, instanţa ar trebui să purceadă deja la examinarea probelor. Dânsa mai consideră că avocaţii lui Filat a încerca să tergiverseze procesul.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Procurorul Adriana Beţişor susţine că la următoarea şedinţă de judecată în dosarul Filat, instanţa va începe examinarea probelor din dosar, chiar dacă avocaţii lui Vlad Filat înaintează mai multe cereri, urmărind în mod intenţionat să tergiverseze examinarea dosarului.

Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Declaraţiile lui Filat în faţa instanţei: sunt nevinovat

Marţi, potrivit lui Beţişor, instanţa de judecată a examinat mai multe cereri ale părţii apărării. Una dintre aceste cereri, depusă în mod repetat, se referea la posibilitatea de a i se oferit inculpatului dreptul de a comunica cu presa. Această cerere, alături de altele, a fost respinsă.

Procurorii au argumentat că la această etapă ar exista riscuri legate de o eventuală comunicare a lui Filat cu presa, iar instanţa de judecată a reţinut faptul că riscul invocat de procurori şi anterior persistă.

Adriana Beţişor presupune că apărarea depune astfel de cereri pentru a tergiversa examinarea cauzei, însă la şedinţa următoare deja ar trebui să înceapă examinarea în fond a probelor acuzării şi a probelor pe care eventual le va prezenta partea apărării.

Fluxul de știri
0