Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A două şedinţă de judecată în fond în dosarul Vladimir Filat

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Judecătoria Buiucani continuă examinarea în fond a dosarului fraudelor bancare unde ex-premierul Vladimir Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

CHIŞINĂU, 25 ian – Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani va continua marţi, 26 ianuarie, şedinţa în fond în dosarul fraudelor bancare unde ex-premierul Vladimir Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Avocatul Igor Popa a declarat pentru Sputnik că Filat se va prezenta marţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Buiucani.

Procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a precizat pentru Sputnik că şedinţa de judecată va începe la ora 12.00.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM: ceea ce a furat Filat de la BEM este doar o picătură

Ședința judecătoriei Buiucani din 21 ianuarie, în cadrul căreia urma să fie examinat dosarul în care figurează ex-premierul Republicii Moldova Vladimir Filat, a fost amânată.

Procurorul Adriana Bețișor a declarat că şedinţa a fost amânată la cererea apărării şi inculpatului.

Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţea trecută decizia Judecătoriei Buiucani de a prelungi arestul preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu 90 de zile. Acesta va sta în celula Penitenciarului nr.13 până la jumătatea lunii aprilie.

O parte din probele acumulate de procurori în dosarul Filat au fost trimise în instanţă în luna decembrie a anului trecut.

Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Fluxul de știri
0