Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis către Filip: România, un partener de încredere al Republicii Moldova

© gov.mdPavel Filip în discuţie cu Klaus Iohannis
Pavel Filip în discuţie cu Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful statului român i-a dat asigurări premierului moldovean că România este un partener de încredere al Republicii Moldova. La rândul său, şeful guvernului de la Chişinău a declarat că Republica Moldova va reuşi să realizeze reformele pe care le aşteaptă inclusiv România, doar cu sprijinul partenerilor externi.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a dat asigurări premierului moldovean, Pavel Filip, că România România este un partener de încredere al Republicii Moldova. Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău a informat despre întâlnirea de marţi, la Bucureşti, a preşedintelui român cu premierul moldovean.

Potrivit sursei oficiale, şeful statului român a subliniat că ţara sa poate fi considerată un partener de încredere al Republicii Moldova.

Pavel Filip și Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Filip a mulţumit guvernului de la Bucureşti pentru sprijinul promis

„Înțelegem ca ați preluat mandatul într-o perioadă dificilă. Aveți o mare șansă ca, prin reforme ferme și duse până la capăt, să redați Republicii Moldova stabilitatea politică, economică, financiară și, în definitiv, să redați cetățenilor Moldovei sentimentul de siguranță și că există un Guvern care se ocupă de problemele Moldovei și ale moldovenilor. Puteți conta pe sprijinul României în realizarea reformelor, în parcursul european al Republicii Moldova”, a declarat Klaus Iohannis citat de serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău.

La rândul său Pavel Filip „şi-a exprimat recunoștința pentru mesajele de susţinere şi încurajare primite din partea autorităților române, menţionând că acestea sunt extrem de importante pentru depăşirea crizei social-politice şi economice din Republica Moldova". Prim-ministrul a mai declarat că fără sprijinul României şi al altor parteneri externi de dezvoltare, vor fi dificil de atins obiectivele prioritare ale Executivului de la Chişinău, mai notează sursa.

Pavel Filip i-a dat asigurări lui Klaus Iohannis că guvernul pe care îl conduce va promova reforme în spiritul parcursului european, prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0