Filip a mulţumit guvernului de la Bucureşti pentru sprijinul promis

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip și Dacian Cioloș
Pavel Filip și Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă guvernul pe care îl conduce trebuie să facă un efort mare pentru a primi ajutorul scontat din partea României, premierul moldovean, Pavel Filip, i-a mulţumit omologului său român, Dacian Cioloş, şi pentru acest gest, şi pentru mâna de ajutor promisă.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Premierul moldovean, Pavel Filip, a mulţumit pentru faptul că România a decis să întindă o mână de ajutor, fie şi condiţionat, Republicii Moldova. Premierul Filip a remarcat în cadrul conferinţei de presă comună, pe care a susţinut-o alături de omologul său român Dacian Cioloş, că Moldova se află la ora actuală într-o perioadă foarte dificilă.

„Acum, mai mult ca oricând, acest sprijin este necesar pentru cetăţenii Republicii Moldova. În ţara noastră situaţia este foarte tensionată. Am avut o învestire a guvernului în condiţiile unei presiuni foarte mari din partea partidului socialiştilor”, a spus Filip.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Politică
Cioloş: România va ajuta Moldova condiţionat şi în funcţie de posibilităţi

Totodată, premierul a subliniat că sunt de înţeles sentimentele celor care protestează sincer.

„Consider utile protestele cu revendicări sociale şi economice. Sunt o persoană care crede că presiunile societăţii civile asupra guvernului îl mobilizează pe acesta, nu-i permit să se relaxeze, ci îl determină să fie mai eficient”, a mai spus Filip.

Acesta a dat asigurări că guvernul pe care îl conduce este axat pe reforme şi este un guvern proeuropean, dispus să-i demonstreze României, dar şi partenerilor occidentali acest lucru.

Pavel Filip a promis că în cel mai scurt timp vor fi întreprinşi paşi concreţi de stabilizare financiară, socială şi economică.

De asemenea, Pavel Filip a mulţumit guvernului de la Bucureşti pentru disponibilitatea de a acorda ajutor direct cetăţenilor moldoveni, dar şi un credit rambursabil guvernului de la Chişinău, chiar dacă acest credit este condiţionat.

Fluxul de știri
0