Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: nu purtăm cu nimeni negocieri în ceea ce privește retrocedarea Crimeii

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова по итогам 2015 года
Пресс-конференция министра иностранных дел РФ С. Лаврова по итогам 2015 года - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului MAE al Rusiei, Crimeea a devenit teritoriu al Federației Ruse în corespundere cu voința exprimată de poporul din Crimeea, după referendumul care a avut loc acolo, "ale cărui rezultate sunt foarte bine cunoscute de toți".

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. La conferința de presă privind totalurile anului 2015, șeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că nu se pune în discuţie retrocedarea Crimeii către Ucraina şi nu se poartă niciun fel de tratative în acest sens.

БУРДЖАНАДЗЕ, Nino Burdjanadze - Sputnik Moldova
Politică
Burdjanadze: blocada demonstrează că Kievul nu consideră că Crimeea este a sa

"În ceea privește Crimeea. Noi nu avem ce întoarce. Nu purtăm cu nimeni niciun fel de negocieri privind retrocedarea Crimeii. Crimeea este teritoriu al Federației Ruse în corespundere totală cu voința popoarelor din Crimeea, a tuturor, inclusiv a celor care nu au avut nici un drept în perioada în care acest teritoriu a fost dominat de puterea din Ucraina şi care au căpătat drepturi, inclusiv la limba de stat, după ce Crimeea a revenit la Rusia, în urma unui referendum "ale cărui rezultate sunt bine cunoscute de toți", a spus el.

Crimeea și Sevastopolul au devenit regiuni ale Rusiei după referendumul care a avut loc acolo la 16 martie 2014, în cadrul căruia majoritatea celor care au votat s-au pronunțat pentru reunirea cu Rusia. Moscova a declarat că referendumul din Crimeea corespunde tuturor normelor dreptului internațional și Statului ONU. Kievul continuă să considere Crimeea o parte a Ucrainei.

Fluxul de știri
0