Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Burdjanadze: blocada demonstrează că Kievul nu consideră că Crimeea este a sa

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaБУРДЖАНАДЗЕ, Nino Burdjanadze
БУРДЖАНАДЗЕ, Nino Burdjanadze - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit opiniei lui Nino Burdjanadze, autoritățile de la Kiev ”inconştient, fac jocul celor care văd Crimeea ca parte a Rusiei, care niciodată nu va mai deveni a Ucrainei”.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Blocada Crimeii impusă Kiev doar subliniază faptul că autoritățile ucrainene nu mai consideră că această peninsulă ie-ar aparţine, a declarat liderul partidului Mișcarea Democrată din Georgia, Nino Burdjanadze.

Duminică, activiștii mișcării extremiste ”Sectorul de Dreapta”, interzisă în Rusia, și alte organizații obștești din Ucraina au blocat livrarea produselor alimentare în Crimeea și au început ”o blocadă alimentară” pe termen nelimitat a peninsulei. Autoritățile din Crimeea au numit această acțiune fără sens. Autoritățile de la Kiev nu împiedică blocarea peninsulei.

Присяга батальона Азов в Киеве - Sputnik Moldova
Politică
Activiștii ”Azov”-ului ucrainean au decis să blocheze Transnistria

”Ultimele evenimente care se desfășoară în jurul Crimeii, am în vedere blocada, vorbesc încă o dată despre un lucru pe care l-am mai spus: Crimeea este parte a Rusiei și niciodată nu va mai fi a Ucrainei”, le-a spus Burdjanadze jurnaliștilor pe culoarele Forului Asiatic al Femeilor, care are loc la Sankt-Petersburg.

Potrivit acesteia, autoritățile de la Kiev nu împiedică blocada Crimeii de către ”Sectorul de Dreapta” și nu conştientizează că ”acest lucru demonstrează că nu-i mai consideră pe locuitorii din Crimeea drept cetățenii săi”.

”Cum poţi să blochezi oamenii, în loc să vorbeşti cu ei? Eu cred că autoritățile ucrainene, inconştient, fac jocul celor consideră Crimeea parte a Rusiei, care niciodată nu va mai deveni a Ucrainei”, a adăugat ea.

Crimeea a devenit regiune a Rusiei după referendumul din martie 2014, la care majoritatea locuitorilor, la acel moment încă ai autonomiei ucrainene, care nu a recunoscut legitimitatea loviturii de stat în Ucraina, au votat pentru intrarea în componenţa FR. Moscova subliniază că referendumul din Crimeea corespunde dreptului internațional și Statutului ONU. Ucraina continuă să considere Crimeea drept teritoriul său, dar ocupat temporar.

Fluxul de știri
0