Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia roagă protestatarii să întoarcă bastoanele şi căştile înapoi

© Sputnik / Miroslav RotariProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia recomandă persoanelor care au sustras în ziua protestelor din 20 ianuarie mijloacele speciale ale forţelor de ordine, să le returneze benevol.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Poliţia recomandă persoanelor care au sustras de la poliţişti în ziua protestelor din 20 ianuarie de la Parlament bastoane, căşti de protecţie, măşti antigaz, seturi de protecţie mâini-picioare, telefoane mobile de serviciu şi scuturi, să le returneze benevol. 

Oamenii legii au deschis dosar penal pe numele mai multor provocatori care au manifestat în ziua protestelor din 20 ianuarie un comportament agresiv şi violent. Aceştia au devastat etajul întâi al Parlamentului, au agresat polițiștii şi au sustras echipamentul din dotare.

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Agresorii de la Parlament riscă 8 ani de închisoare

În urma altercaţiilor, au avut de suferit 27 de angajaţi ai MAI. În prezent, o parte dintre polițiști sunt internați în spital cu diferite traumatisme.

Poliţia le recomandă persoanelor care au sustras sau au intrat întâmplător în posesia acestor mijloace speciale, să le returneze benevol, fapt ce va fi considerat ca circumstanță atenuantă la anchetarea cazului sau vor fi eliberate de răspundere.

Oamenii legii solicită ajutorul societății la identificarea altor persoane care au participat activ la organizarea dezordinilor în masă și actele de violență din timpul protestelor.

Prejudiciul cauzat MAI în urma protestelor din 20 ianuarie se ridică la 275 de mii de lei.

Fluxul de știri
0