Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agresorii de la Parlament riscă 8 ani de închisoare

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Poliție Parlament
Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a identificat protestatarii violenţi care la 20 ianuarie au intrat cu forţa în clădirea Parlamentului şi au bătut mai mulţi poliţişti şi deputaţi.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Oamenii legii au identificat mai multe persoane care au participat activ la acţiunile violente din 20 ianuarie la Parlament și care au atacat polițiștii, au forțat ușa Parlamentului, au distrus și sustras echipamentul angajaților poliției și au vandalizat clădirea Parlamentului. 

Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cei care au lovit deputații și polițiștii au fost identificați

Potrivit poliţiei, protestatarii violenți au vârsta cuprinsă între 25-50 ani. Aceştia sunt anchetaţi penal şi acuzaţi de dezordini în masă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 8 ani de puşcărie.

„Organizatorii protestelor au refuzat să-și asume responsabilitatea privind acțiunile ilegale ale protestatarilor, declarând că nu poartă nicio răspundere pentru acțiunile violente de la Parlament și că aceștia nu au fost adepții lor”, informează Inspectoratul general de Poliţie.

La 20 ianuarie, au avut loc proteste în scuarul Parlamentului care la un moment dat au degenerat în violențe. Un grup de manifestanţi violenţi au atacat cordonul viu format din polițiști, iar mai apoi au forțat cu o rangă metalică, scoasă din balustrada pragului, ușa laterală a clădirii Parlamentului, intrând forțat în incinta clădirii.

Protestatarii au devastat etajul întâi al Parlamentului. Prejudiciul cauzat se ridică la 750 mii de lei.

 

Fluxul de știri
0