Ţările asiatice, lovite de un val de frig fără precedent

© Sputnik / Alexey Malgavko Первый снег в Омске
Первый снег в Омске - Sputnik Moldova
Abonare
Presa internaţională scrie despre temperaturile minime record care s-au înregistrat în aceste zile în mai multe ţări din Asia de Sud-Est, care au provocat moartea a cel puţin 85 de persoane în Taiwan.

CHIŞINĂU, 26 ian — Sputnik. În unele ţări asiatice temperaturile au scăzut cu până la 20 de grade faţă de cele obişnuite pentru această perioadă, iar căderile masive de zăpadă au dat peste cap circulaţia transportului terestru şi cursele aeriene.

Din cauza frigului neobişnuit pentru această regiune, în Taiwan au murit cel puţin 85 de oameni, potrivit presei locale citate de agenţiile internaţionale de ştiri. În mare parte, decesele au fost cauzate de hipotermie sau de problemele cardiace generate de răcirea brusca a vremii.

Задержка авиарейсов в аэропорту - Sputnik Moldova
"Ninsoarea secolului" a paralizat transportul aerian în SUA

În sudul Japoniei au fost înregistrate minus 4 grade Celsius, cele mai joase temperaturi din ultimii 55 de ani. Potrivit Agenţiei meteorologice nipone, pe insula tropicală Okinawa a fost atestată prima ninsoare din ultimii 50 de ani, iar pe insula Amami Ohshima a nins pentru prima dată după 115 ani.

Din cauza intemperiei, în Japonia au fost anulate zeci de curse aeriene, iar trenurile au circulat cu mari întârzieri.

Autorităţile de la Hong Kong au dispus închiderea şcolilor, după ce temperaturile au scăzut până la 3 grade, un record pentru ultimii 60 de ani.

În Vietnam temperaturile au ajuns şi cu 20 de grade mai mici faţă de valorile normale aici pentru luna ianuarie.

În capitala sud-coreeană Seul, duminică au fost înregistrate minime de minus 18 grade, acestea fiind cele mai joase temperaturi din ultimii 15 ani.

Şi în China autorităţile au instituit cod portocaliu de vreme severă. Potrivit acestora, patru persoane au murit din cauza frigului, iar mai multe autostrăzi sunt blocate de zăpadă.

Meteorologii au avertizat că valul de frig se va mai menţine în această regiune până miercuri.

Fluxul de știri
0