"Ninsoarea secolului" a paralizat transportul aerian în SUA

© Sputnik / Сергей Трубицын / Accesați arhiva multimediaЗадержка авиарейсов в аэропорту
Задержка авиарейсов в аэропорту - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele 48 de ore, toată coasta Atlanticului din SUA ar putea fi acoperită cu un strat de zăpadă de jumătate de metru.

CHIȘINĂU, 22 ian — Sputnik. Mii de curse aeriene au fost contramandate vineri în SUA din cauza ninsorilor puternice care au fost prognozate.

Astfel, compania aeriană United a anunțat că sistează toate zborurile în SUA, în regiunea Atlanticului, începând cu ziua de vineri, ora 16.00 (23.00, ora Moldovei).

Непогода. Мокрый снег. - Sputnik Moldova
Tornadele și inundaţiile au făcut peste 40 de victime în SUA

Alte companii aeriene i-ar putea urma exemplul. Zeci de aeroporturi, inclusiv cele din Washington și din împrejurimile capitale, au făcut anunţuri cu privire la posibila sistare a curselor. Unele noduri importante de tranzit, cum ar fi Sharlotte în Carolina de Nord, au anunțat că contramandează aproape toate cursele, începând din a doua jumătate a zilei de vineri şi până la ameliorarea condițiilor meteorologice.

După cum a fost prognozat, vineri și sâmbătă, pe coasta Atlanticului din SUA vor cădea ninsori puternice, iar în unele raioane se poate așterne un strat de 60 de centimetri de zăpadă — cantitate record din 1992. Cea mai multă zăpadă urmează să cadă la Washington, în centrul stihiei se vor afla și New-York, Philadelphia, Baltimore și Sharlotte.

Fluxul de știri
0