Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov despre învinuirile SUA la adresa lui Putin: sunt neîntemeiate

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОдиннадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента России Владимира Путина
Одиннадцатая ежегодная большая пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al liderului rus a precizat că Rusia nici nu are de gând să solicite dovezi în favoarea celor afirmate de Ministerul american al finanţelor.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Învinuirile aduse de Ministerul Finanțelor al SUA la adresa președintelui FR, Vladimir Putin, aruncă bănuială asupra instituţiei însăși și necesită dovezi, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui FR, Dmitri Peskov.

Vladimir Putin during an interview to ARD TV channel - Sputnik Moldova
Putin, pentru a 3-a oară consecutiv omul anului în viziunea Forbes,

„Am în vedere comentariul reprezentantului Ministerului Finanțelor al SUA. În cazul dat  situația este de altă natură, aceasta este o învinuire oficială. În primul rând, ea demonstrează clar cine este dirijorul, iar în al doilea rând, învinuirea necesită dovezi, deoarece în cazul în care sunt făcute publice astfel de acuzații, de către o asemenea instituţie cum este Ministerul Finanțelor, fără a fi aduse dovezi concrete, acest lucru aruncă bănuiala anume asupra respectivei instituţii”, a menționat Peskov.

Acesta a specificat că Kremlinul nu va solicita dovezi de la Ministerul Finanțelor al SUA.

„Nu vom cere dovezi de la Ministerul Finanțelor al SUA. Vorba e că, dacă ei nu vor aduce dovezi pentru a argumenta o astfel de declarație oficială, acest lucru, repet, va arunca bănuiala asupra reputației instituţiei respective. Și nici nu este problema noastră să cerem dovezi. Acum aceasta este deja sarcina ministerului dat – să prezinte anumite dovezi și să demonstreze că cele enunțate de reprezentantul oficial nu sunt o calomnie nefondată”, a subliniat Peskov.

Anterior, mediile de informare străine au relatat despre emisiunea „Panorama” de la postul TV BBC, în care reprezentantul Ministerului Finanțelor al SUA, Adam Shubin, responsabil de problemele sancțiunilor impuse Rusiei de către țara sa, l-a numește pe președintele Rusiei „întruchiparea corupției”. Totodată, potrivit lui Shubin, autoritățile americane cunosc deja de mai multă vreme acest lucru.

Fluxul de știri
0