Ecranizarea romanului „Război și pace”, realizată cu respect pentru autor

© Sputnik / РИА Новости / Accesați arhiva multimediaРепродукция иллюстрации к роману "Война и мир"
Репродукция иллюстрации к роману Война и мир - Sputnik Moldova
Abonare
Compania BBC a realizat un nou serial televizat din șase episoade după romanul lui Lev Tolstoi „Război și pace”.

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Străstrănepotul marelui scriitor rus, consilierul pentru cultură al președintelui FR, Vladimir Tolstoi, a declarat că salută orice ecranizare „fidelă" a operelor lui Lev Tolstoi, raportând la astfel de filme și serialul britanic realizat recent de BBC după romanul  „Război și pace".

Demonstrarea serialului televizat a început în Marea Britanie la 3 ianuarie.

„Eu salut orice încercare de ecranizare a operelor lui Tolstoi care este realizată cu respect față de text și autor. Consider că producția BBC este una dintre acestea", le-a spus Vladimir Tolstoi jurnaliștilor.

Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vitalie Rusu: Volontir l-a jucat pe Cantemir aşa cum l-a descris Eminescu

El a menționat că deja a început să privească serialul lui Tom Harper și Andrew Davies și consideră că este o producție neordinară.

"Chipul expresiv al lui Pierre Bezuhov (în interpretarea lui Paul Dano — n. red.) este bine redat. Însă costumele și interioarele nu coincid întotdeauna cu descrierea din romanul lui Lev Nicolaevici", a punctat străstrănepotul Tolstoi.

Acesta a dat asigurări că va privi neapărat întreaga versiune britanică a ecranizării romanului, specificând că acest film realizat de BBC reprezintă, evident, un punct de vedere asupra Rusiei și asupra romanului, fiind puțin cam neobișnuit pentru cititorul și spectatorul rus, dar la care, totuși, s-a lucrat cu destulă grijă față textul autorului. Anume acest lucru este important în orice încercare de ecranizare a unei opere literare.

Fluxul de știri
0