Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Promo-LEX: un tânăr s-a născut a doua oară

© Sputnikpaşaport
paşaport - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr din Bender a fost nevoit să lupte timp de doi ani cu sistemul, pentru a obţine recunoaşterea identităţii sale şi pentru a-i fi eliberate actele de identitate prescrise de lege.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Asociaţia obştească specializată în protecţia drepturilor omului, Promo-LEX, anunţă că un tânăr de 21 de ani a reuşit, luptând cu sistemul de documentare a populaţiei din Republica Moldova, să demonstreze că este anume el însuşi şi a obţinut actele de identitate solicitate.

„Serghei Bondarev este originar din Bender, are 21 de ani, iar până în prezent nu a avut un certificat de naștere. Cu toate că deține documente eliberate de către administrația regiunii transnistrene, lipsa actelor eliberate de autoritățile constituționale îi limitează mai multe drepturi precum cel la educație sau la libera circulație”, a anunţat Promo-LEX.

Fire and smoke rises after a Saudi-led airstrike on Sanaa, Yemen, Tuesday, April 28, 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Acte de identitate gratuite pentru victimele incendiului din Cantemir

Potrivit juriştilor asociaţiei, tânărul a luptat timp de doi ani cu sistemul de documentare a populației din Moldova, pentru a-și demonstra identitatea și a obține certificat de naștere, eliberat de autoritățile constituționale. A reușit acest lucru prin intermediul instanței de judecată. La 15 decembrie 2015, prin Hotărârea Judecătoriei mun. Bender, a fost admisă cererea și stabilită identitatea cetățeanului Bondarev Serghei. Hotărârea a devenit definitivă la 15 ianuarie 2016 și a fost executată de către Oficiul stării civile, prin eliberarea certificatului de naștere.

Fluxul de știri
0