Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Finanțelor explică de ce nu transferă bani în bugetele locale

© Sputnik / Evgheni PanasencoMinisterul Finantelor al RM
Ministerul Finantelor al RM - Sputnik Moldova
Abonare
Încetineala autorităților publice locale pune în pericol buna desfăşurare a activităţii instituţiilor bugetare.

Chișinău, 18 ian — Sputnik. Ministerul Finanţelor atenţionează că este în imposibilitate de a efectua transferurile de la bugetul de stat la bugetele locale, deoarece multe dintre autorităţile publice locale n-au asigurat repartizarea bugetelor locale aprobate pe anul 2016 în sistemul informaţional.

"Reieşind din situaţia creată, şi pentru a nu periclita activitatea normală a instituţiilor bugetare, Ministerul Finanţelor solicită autorităţilor publice locale să manifeste atitudine responsabilă şi să întreprindă toate acţiunile ce se impun pentru repartizarea (dezagregarea) operativă şi definitivă a bugetelor locale aprobate pentru anul 2016", se menţionează într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Instituţia de resort subliniază că transferurile de la bugetul de stat vor putea fi efectuate doar către autorităţile publice locale care au finalizat acest proces.

Fluxul de știri
0