Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chişinăul se roagă la FMI, iar Bucureştiul îl respinge

© Flickr / Shiny Things / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне
Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Abonare
Noul guvern de la Bucureşti, potrivit reprezentanţilor acestuia, va căuta să-şi consolideze capacităţile, promovând reforme şi sporind performanţa şi eficienţa structurilor sale, iar FMI nu mai are instrumente interesante pentru statul român.

CHIŞINĂU, 22 noiembrie – Sputnik. În timp ce politicienii de la Chişinău implicaţi în tentativa de refacere a guvernării proeuropene vorbesc despre FMI ca despre unica soluţie salvatoare a stabilităţii economico-financiare a Republicii Moldova, noul guvern de la Bucureşti, condus de fostul eurocomisar Dacian Cioloş respinge ideea unui acord cu FMI.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Politică
FMI obligă Moldova să majoreze tarifele la gaz, energie și încălzire

Noul guvern de la Bucureşti, potrivit reprezentanţilor acestuia, va căuta să-şi consolideze capacităţile, promovând reforme şi sporind performanţa şi eficienţa structurilor sale.

Una dintre măsuri va fi, potrivit lui Anca Dragu Pavliu, sporirea capacităţilor statului de a colecta taxele şi impozitele.

Pavliu a mai sugerat că FMI nu mai prezintă nici un interes pentru România, iar şansele noului guvern de la Bucureşti ar fi reformele şi administrarea eficientă a treburilor ţării.

 

Fluxul de știri
0