Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul s-ar putea convoca la 28 ianuarie în şedinţă extraordinară

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiştii cer anularea votului de învestire a Guvernului Filip şi iniţiază procedura de convocare a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului în ziua de 28 ianuarie.

CHIŞINĂU, 25 ian – Sputnik. Deputaţii socialişti solicită convocarea de urgenţă a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. Ordinea de zi: abrogarea hotărârii Parlamentului prin care a fost votat Programul de guvernare şi Cabinetul de Miniştri condus de Pavel Filip.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că pentru înregistrarea cererii la Biroul permanent al Parlamentului mai sunt necesare zece semnături.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Manifestanţii au înaintat un nou ultimatum

„Deputaţii socialişti cer convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru data de 28 ianuarie cu un singur subiect: anularea învestirii nelegitime a Guvernului Filip. Pentru depunerea cererii mai avem nevoie de 10 semnături”, a declarat Dodon.

Fracţiunea PSRM este formată din 24 de deputaţi. Pentru înregistrarea solicitării de convocare a şedinţei extraordinare a Parlamentului sunt necesare cel puţin 33 de semnături.

Membrii şi simpatizanţii PSRM, împreună cu cei ai Partidului Nostru şi Platformei DA organizează la Chişinău ample manifestaţii în cadrul cărora cer anularea votului de învestire a noului Guvern şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Fluxul de știri
0