Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şansele şomerilor din Moldova

job
job - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 3-7 februarie, la Chişinău se va desfăşura Târgul locurilor de muncă, la care sunt aşteptaţi cetăţenii în căutarea unui loc stabil de muncă.

CHIŞINĂU, 23 ian – Sputnik. În perioada 3-7 februarie, în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo”, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în comun cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă a municipiului Chișinău, va organiza Târgul locurilor de muncă în cadrul celei de-a XV-a ediții a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. 

Городская ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rata șomajului în Moldova a atins 8,5%

La Târgul locurilor de muncă vor participa agenţi economici din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale cu oportunităţi de carieră pentru diferite categorii sociale: şomeri, persoane angajate, dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie.

Pe platoul târgului vor fi amplasate posturile de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor acces rapid la informaţia despre locurile de muncă libere şi condițiile de ocupare a acestora. Totodată, persoanele în căutarea unui loc de muncă vor avea posibilitatea de a negocia cu angajatorii jobul potrivit, de a beneficia de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă, precum și de a se informa despre locurile de muncă vacante din Chişinău şi republică.

În aceeași perioadă, va fi organizat și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a VIII-a, cu genericul „Locuri de muncă din industria prelucrătoare”. Târgul on-line va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și va întruni companii din industria prelucrătoare, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.

Fluxul de știri
0