Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Filip, învestit legal

© Sputnik / Мирослав Ротарьконституционный суд curtea constituțională
конституционный суд curtea constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că magistraţii de la Curtea Constituţională au respins sesizarea PSRM prin care a contestat legalitatea învestirii Guvernului Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 22 ian – Sputnik. Curtea Constituţională a respins sesizarea PSRM prin care contestă legalitatea învestirii Guvernului Pavel Filip. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul protestului organizat în faţa Ministerului Justiţiei.

„Am fost anunţat că acum câteva minute Curtea Constituţională a respins sesizarea noastră”, a declarat Dodon.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 Moldtelecom Молдтелеком - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon merge la CCM însoţit de mii de protestatari

Deocamdată, Curtea Constituţională nu a venit cu nici un comunicat în acest sens.

Socialiştii au contestat la 21 ianuarie la Curtea Constituţională procedura de învestire a Guvernului Filip şi decretul Preşedintelui de numire a guvernului Filip.

Socialiştii pun la îndoială legalitatea şi corectitudinea modului în care a fost convocat Parlamentul pentru a acorda votul său de încredere noului Guvern.

În aceste condiţii, socialiştii alături de simpatizanţi Partidului Nostru şi a Platformei DA au declarat că vor continua protestele până când vor fi anunţate alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0