Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon merge la CCM însoţit de mii de protestatari

© Sputnik / Miroslav RotariПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 Moldtelecom Молдтелеком
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 Moldtelecom Молдтелеком - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de protestatari, simpatizanţi ai PSRM, "Partidului Nostru" şi ai Platformei DA, care s-au unit într-o singură manifestaţie de protest, au decis să-l însoţească pe Igor Dodon, care merge la Curtea Constituţională pentru a depune o nouă sesizare.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Manifestanţii din cele două tabere reunite din centrul capitalei au decis să meargă în marş până la Curtea Constituţională, unde Igor Dodon va depune sesizarea semnată de deputaţii PSRM, prin care este contestată constituţionalitatea modului în care a fost învestit Guvernul Filip.

Протест Парламент Молдовы 21.01.2016 Proteste Parlament 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Năstase, pe aceeaşi scenă cu Usatîi şi Dodon. Ce vor face aceştia

În prima pare a zilei, manifestanţii adunaţi la mitingul de protest al Platformei DA din Piaţa Marii Adunări Naţionale au făcut corp comun cu cei de la PSRM şi „Partidului Nostru”, adunaţi în faţa Parlamentului.

După această joncţiune, masele unificate de protestatari au mărşăluit joi prin centrul Chişinăului, în frunte păşind liderii celor trei formaţiuni politice.

Protestatarii contestă legalitatea şi corectitudinea modului în care a fost convocat Parlamentul pentru a acorda votul de încredere noului guvernului, precum şi secretomania la care recurg autorităţile pentru a putea ignora revendicările protestatarilor, care cer alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0