Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În miez de noapte, Guvernul Filip a depus jurământul în faţa şefului statului

© Preşedinţia Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Cabinet de Miniştri a depus deja jurământul la Reşedinţa de Stat. Ceremonia s-a desfăşurat în secret, aproape de miezul nopţii

CHIŞINĂU, 20 ian — Sputnik. Deşi purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu, a declarat cu puţin timp în urmă că preşedintele Timofti va decide joi în privinţa timpului şi locului când va avea loc procedura de depune a jurământului de către Guvernul Filip, aceasta pare să fi fost doar o manevră de distragere a atenţiei.

Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii se află în Parlament

După ce mai multe medii de informare au comunicat că depunerea jurământului se va desfăşura chiar în noaptea de miercuri, la reşedinţa şefului statului de la Condriţa, pe reţelele de socializare a fost publicat un mesaj în care şeful administraţiei prezidenţiale, Ion Păduraru, confirmă că Guvernul condus de Pavel Filip a depus deja jurământul. Informaţia a fost confirmată ulterior de serviciul de presă al Preşedinţiei.

În comunicatul Preşedinţiei se menţionează că şeful statului, Nicolae Timofti, a adresat cetăţenilor un apel la calm, pentru evitarea violențelor, „care nu vor folosi nimănui".

„Este important să rămânem în spațiul legal, indiferent de pozițiile politice pe care le avem", a mai spus preşedintele.

Timofti şi-a exprimat speranța că guvernul care a format după o lungă perioadă de instabilitate politică, va ști să administreze cu competență și pricepere situația dificilă în care se află Republica Moldova.

„De modul în care se va acționa în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern și internațional al acestui cabinet de miniștri. Susținerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale", a conchis şeful statului.

Guvernul Filip a fost învestit miercuri cu votul a 57 de deputaţi în Parlament.

Opoziţia a organizat ample manifestaţii la Parlament, protestând împotriva acestei decizii şi cerând organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Susţinătorii partidelor de opoziţie au fost chemaţi să iasă şi mâne în stradă.

Fluxul de știri
0