Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip: tariful la gaze pentru consumatori trebuie să scadă cu cel puţin 10%

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a organizat vineri o şedinţă de lucru la tema asigurării ţării cu gaze naturale şi preţul de livrare al acestora, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Economiei şi a SA „Moldovagaz”.

CHIŞINĂU, 22 ian – Sputnik. Tarifele la gazele naturale pentru consumatorul final trebuie să fie reduse cu cel puţin 10 la sută, a declarat vineri după o şedinţă de lucru la Guvern premierul Pavel Filip.

„Tarifele trebuie micşorate cu cel puţin 10%. Trebuie să discutăm la acest subiect şi cu specialiştii de la ANRE, pentru că tarifele nu pot fi scăzute dacă nu sunt motive obiective. Săptămâna viitoare va fi luată decizia cu privire la tarifele la gaz”, a declarat Filip.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Politică
Gazul se va ieftini. Ce lege a promulgat Preşedintele Timofti

Premierul a reiterat că decizia de modificare a tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final trebuie luată doar de Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică.

„Vrem să vedem dacă ceea ce plătesc oamenii acum este real. Am primit primele evaluări legate de tarifele la gaze şi produsele petroliere, cred că aici putem avea ajustări în jos”, a declarat premierul.

Potrivit lui, urmează să se desfăşoare verificările şi dacă preţul la petrol este format corect, mai ales după scăderea preţului barilului de petrol pe pieţele internaţionale.

Fluxul de știri
0