Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Roşca: Moldova este ameninţată de globalizare şi de imperialismul american

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Roșca
Iurie Roșca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În opinia politicianului şi jurnalistului Iurie Roşca, elita din Republica Moldova nu înţelege la moment care sunt duşmanii reali şi ameninţările reale pentru ţară.

CHIŞINĂU, 22 ian – Sputnik. Jurnalistul şi politicianul Iurie Roşca, susţine că adevăratul inamic al Republicii Moldova este globalizarea şi tendinţele imperialiste globale americane. Roşca a făcut o declaraţie în acest sens vineri, în cadrul conferinţei video Chişinău-Moscova organizat de Sputnik Moldova.

Referindu-se la ameninţările externe la adresa Republicii Moldova, Iurie Roşca a declarat că acestea sunt globalizarea şi imperialismul global american.

„Prietenii noştri americani încearcă să transforme lumea bipolară în una unipolară”, a declarat politicianul.

Iurie Roşca - Sputnik Moldova
Roşca: Vina pentru dezastrul de la noi cade şi pe umerii birocraţiei europene

Roşca a mai menţionat de asemenea că pentru a înţelege ce se întâmplă cu Republica Moldova, cetăţenii săi trebuie să facă efortul de a ieşi din paradigma liberală.

„Însă nu vom putea ieşi din paradigma liberală, decât prin întoarcerea la bazele noastre tradiţionale ortodoxe”, a spus jurnalistul.

„Să facem un efort pentru a înţelege ce este corporatocraţia, UE, neoliberalismul. Asta nu presupune că trebuie să ieşim neapărat cu demonstraţii în faţa ambasadei SUA sau UE. Dar moldovenii trebuie să înţeleagă că Republica Moldova se va putea autoguverna doar în măsura în care elita va înţelege cine ne sunt duşmanii şi cine ne sunt partenerii. Nu şefii, ci partenerii”, a punctat Roşca.

Fluxul de știri
0