Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosar penal pentru agresarea presei la protestele de la Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariProtest Poliție Parlament
Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani din capitală investighează un caz de agresare a jurnaliştilor în seara de 20 ianuarie curent, atunci când mai mulţi protestatari au luat cu asalt clădirea Parlamentului.

CHIŞINĂU, 22 ian – Sputnik. Procuratura sectorului Buiucani a dispus iniţierea urmăririi penale pe faptul împiedicării intenţionate a activităţii mass-media, însoţită de sustragerea sau deteriorarea echipamentului jurnalistului, a anunţat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Cauza penală a fost declanşată în baza plângerii depuse de cameramanul portalului de ştiri «Today.md» potrivit căruia, ar fi fost agresat şi deposedat de camera de filmat în timp ce filma protestele violente din 20 ianuarie din faţa Parlamentului”, se spune în comunicatul Procuraturii.

Protestatarii au rupt uşa Parlamentului, incearcă să intre în clădire - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Jurnaliştii, blocaţi în sediul Legislativului

Potrivit sursei, cazul este cercetat în baza articolului 180/1 din Codul penal.

Sursa mai notează că urmărirea penală pe acest caz este exercitată de Inspectoratul de poliţie Buiucani, care va investiga sub toate aspectele circumstanţele cazului şi va identifica persoanelor vinovate.

Procuratura anunţă că norma penală prevede pentru această infracţiune amendă de până la 20 de mii de lei cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0