Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primul proiect cu care va merge Filip în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariMiniștri Filip Филип Министры
Miniștri Filip Филип Министры - Sputnik Moldova
Abonare
Noul premier al Republicii Moldova a anunţat după prima şedinţă a guvernului învestit miercuri că bugetul ţării este una dintre priorităţile executivului şi că acesta va fi unul dintre primele proiecte de lege înaintat în Parlament de noul cabinet de miniştri.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Unul dintre primele proiecte pe care noul guvern îl va propune Parlamentului pentru dezbateri va fi legea bugetului de stat pentru anul 2016. Declaraţii în acest sens a făcut premierul Pavel Filip după prima şedinţă a guvernului învestit la 20 ianuarie curent.

„Unul dintre primele proiecte cu care vom merge în Parlament va fi legea bugetului, dar care nu va fi singura, deoarece la ea se va alătura un pachet întreg de proiecte de legi”, a spus premierul.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Declaraţia premierului Pavel Filip în legătură cu protestele din Chişinău

Dânsul a precizat că există o variantă de lucru a proiectului legii bugetului, asupra căreia s-a lucrat, dar din cauza evenimentelor politice din ultima perioadă acesta nu a ajuns să fie prezentat în Parlament.

„Acest proiect trebuie să fie revizuit şi adaptat, deoarece se baza şi pe donaţiile externe”, a mai spus Filip.

Premierul a promis că proiectul legii bugetului va fi prezentat în Parlament în cel mai scurt timp posibil, însă calitatea nu va fi sacrificată de dragul termenelor.

Fluxul de știri
0