Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţia premierului Pavel Filip în legătură cu protestele din Chişinău

© Preşedinţia Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a semnat o declaraţie referitoare la manifestaţiile de protest din Chişinău. Demnitarul a menţionat că respectă dreptul democratic la protest, dar le cere tuturor factorilor implicaţi să respecte legea şi să se comporte civilizat.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a făcut publică o declaraţie în care se referă la protestele din centrul capitalei. Şeful Guvernului anunţă că urmăreşte cu atenţie situaţia legată de protestele care au loc în aceste momente şi este în permanentă legătura cu instituțiile abilitate să mențină ordinea în stat și să-i protejeze pe cetățeni.

„Am cerut conducătorilor acestor instituții sa-și facă datoria, să asigure securitatea cetățenilor și a bunurilor statului, să nu admită provocări și încălcări ale legii”, a declarat Filip citat de serviciul de presă al Guvernului.

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul de Interne s-a întâlnit cu reprezentanţii protestatarilor

Totodată, premierul şi-a exprimat regretul pentru fiecare persoană care a avut de suferit ieri în timpul protestelor, indiferent că este vorba de reprezentanţi ai forţelor de ordine, jurnalişti, protestatari sau colegi din Parlament și Guvern.

„Ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil și am cerut instituțiilor de drept să inițieze o ancheta obiectiva si profesionistă, în urma căreia cei care au comis aceste agresiuni sa fie trași la răspundere”, a menţionat premierul.

Acesta a mai declarat că „protestele sunt o importantă formă democratică de manifestare, ele nu trebuie îngrădite în nici un fel, iar autoritățile statului trebuie să asigure cadrul sigur de desfășurare a lor, atâta timp cât vorbim de proteste pașnice, în care legea este respectată”.

Totodată, şeful Guvernului a subliniat că este adeptul dialogului. „Eu cred ca problemele într-un stat se rezolvă printr-o comunicare constructivă și sinceră”, a specificat acesta.

„Apelul pe care îl adresez populației este să manifeste vigilență, să nu reacționeze la manipulări și la provocări, să raporteze forțelor de ordine orice abuzuri și încălcări ale legii pe care le observă. Ca Prim-ministru voi depune toate eforturile pentru a aduce liniștea și stabilitatea în țară, fie că vorbim de situația economico-socială sau de securitatea cetățenilor”, a punctat Pavel Filip.

Fluxul de știri
0