Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost soluţionată problema transportatorilor la frontiera Rusiei cu Ucraina

© Photo : Poliţia de FrontierăFrontiera RM
Frontiera RM - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul moldovean al Economiei a anunţat că transportatorii moldoveni, care aduc mărfuri din Federaţia Rusă, tranzitând teritoriul Ucrainei, nu se vor mai confrunta cu problemele întâmpinate acum câteva zile.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Problema tranzitării mărfurilor importate din Federaţia Rusă prin Ucraina a fost soluţionată. Informaţia a fost făcută publică de serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Potrivit sursei, „Guvernul Ucrainei a aprobat la 20 ianuarie curent lista punctelor de trecere a frontierei prin care se poate efectua tranzitul mărfurilor importate din Federația Rusă, asupra cărora a fost impus embargou. Situația a fost redresată datorită implicării active a autorităților de la Chișinău și reprezentanților Ambasadei RM la Kiev”.

Большегрузный транспорт на улицах Москвы - Sputnik Moldova
Transportatorii moldoveni cer ajutorul autorităţilor

Acest document stabileşte pentru transportul auto 10 puncte de trecere a frontierei la hotarul cu Federația Rusă: Proseanoe, Taniușevka, Pletenovka, Goptovka, Velikaia Pisarevka, Iunacovka, Katerinovka, Bacevsk, Gremeaci, Sernicovka. Pentru transportul pe calea ferată au fost stabilite patru puncte de trecere: Lantratovka, Topoli, Cazacya, Lopani, Zernovoe.

Sursa oficială mai notează că autoritățile ucrainene au stabilit  şi punctele de trecere de la hotarul cu Belarus. Astfel, pentru transportul auto sunt stabilite următoarele puncte de tranzit: Domanovo, Senkovka, Novâie Yarilovici, Slavutyci, Vystupovici, Mound, Dolsk, Pulemeț, iar pentru legăturile feroviare: Nedancici, Șors, Gornostaevka, Udritsk, Zabolotie, Vâstupovici.

Fluxul de știri
0