Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu s-a arătat interesat de unele propuneri ale protestatarilor

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Andrian Candu s-a arătat interesat de propunerea protestatarilor de a fi organizate audieri parlamentare într-o manieră care i-ar include şi pe reprezentanţii manifestanţilor. Totodată, spicherul a făcut apel la calm şi la dialog.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat mulţumit de faptul că a avut loc un prim dialog cu cei trei lideri ai protestelor unificate de la Chişinău. Totodată, spicherul a subliniat că soluţii nu au fost identificate, deoarece abordările sunt foarte diferite.

Додон Усатый Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Liderii protestatarilor: avem promisiuni din partea lui Candu

Candu a făcut apel la calm, atât către forţele de ordine, cât şi către protestatari. El i-a îndemnat pe toţi să acţioneze în baza legii.

De asemenea, spicherul a declarat că ieri au avut loc cazuri de depăşire a cadrului legal.

„Persoanele care au încălcat legea,vor trebui să răspundă. Aşa este normal. Dar asta nu înseamnă că vor avea loc persecuţii politice”, a spus Candu.

În opinia şefului Legislativului, modul în care a fost învestit guvernul şi care a provocat proteste, este perfect legal, iar graba şi tăinuirea unor informaţii au reprezentat doar tactici aplicate din considerente de securitate.

Candu a amintit că până la această oră noul guvern de la Chişinău a primit mesaje de susţinere din partea conducătorilor mai multor ţări partenere.

Referindu-se la alegerile anticipate, revendicate de protestatari, Candu a spus că modalitatea prin care protestatarii cer acest lucru este îndoielnică din punct de vedere legal.

„Dar vom examina toate solicitările protestatarilor şi ne vom pronunţa asupra lor. Unele idei sunt bune, de exemplu organizarea de audieri parlamentare într-un format ce ar presupune şi dialogul cu protestatarii. Cel mai important este dialogul”, a conchis Candu.

Fluxul de știri
0