Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu reprezentanţii protestatarilor

© MAIAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în prezența şefilor Procuraturii, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, a avut o discuţie cu reprezentanţii protestatarilor.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Noul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în prezența şefilor Procuraturii, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, precum și șefilor subdiviziunilor MAI, a avut joi, 21 ianuarie, o întrevedere cu deputații PSRM, precum și cu organizatorii măsurilor de protest planificate de aceștia pentru următoarele zile care se vor desfășura în municipiul Chișinău. 

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul premier a convocat o şedinţă cu reprezentanţii forţelor de ordine

În cadrul ședinței ministrul Alexandru Jizdan a comunicat că în urma altercațiilor din fața Parlamentului de miercuri seara, au avut de suferit mai mulţi poliţişti cu vârstele între 19 – 40 de ani. Acestora li s-a  acordat ajutor medical și sunt în afara oricărui pericol.

Poliția a intervenit pentru curmarea acțiunilor ilegale ale protestatarilor, manifestate prin comportament agresiv, orientat să destabilizeze ordinea de drept și liniștea publică.  „La menținerea ordinii publice au fost mobilizate suficiente forțe polițienești care au reacționat  la acțiunile ilegale care ar fi putut pune  în pericol atât securitatea instituțiilor statului, dar și a cetățenilor”, a declarat ministrul.

Jizdan a solicitat ca organizatorii protestelor să coopereze cu forțele de ordine în vederea desfășurării acestora în condiții pașnice, precum și în conformitate cu legislația în vigoare. Drept răspuns, ultimii au garantat că vor asigura desfășurarea protestelor într-un mod pașnic și nu vor comite abateri de la legislație.

Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă toți participanții la manifestații să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice.


Fluxul de știri
0