Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE al Rusiei a comentat expulzarea jurnaliștilor ruşi din Moldova

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaПанорама города
Панорама города - Sputnik Moldova
Abonare
MAE al Rusiei a precizat că astfel de acțiuni sunt în dezacord cu asigurările date de noua putere de la Chișinău privind dorința de a reaşeza relațiile cu Rusia într-o cheie constructivă.

CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Acțiunile Chișinăului în raport cu jurnaliștii ruși nu corespund asigurărilor Moldovei privind dorința de a reaşeza relațiile cu Rusia într-o cheie constructivă, se spune în comentariul oficial al reprezentantului MAE al FR, Maria Zaharova.

”Pe fundalul unor acțiuni de protest fără precedent în Moldova, atrag atenția acțiunile de interdicție ale autorităților moldovene în raport cu reprezentanții mass-media din Rusia. Se creează impresia că cineva nu dorește o reflectare obiectivă a protestului poporului. Astfel, la 7 septembrie, din Moldova a fost expulzat producătorul agenției video RT ”Ruptly” al canalului ”Russia Today”, Alecsei Ameliușkin, acestuia fiindu-i confiscată tehnica. În aceeași zi, la aeroportul din Chișinău a fost reținut grupul de filmare al canalului rusesc de televiziune ”LifeNews”, a declarat Zaharova.

”Remarcăm că astfel de acțiuni sunt în dezacord cu asigurările date de noua putere de la Chișinău privind dorința de a reaşeza relațiile cu Rusia într-o cheie constructivă. Ele contravin și dreptului general recunoscut la libertatea accesului la informație”, a precizat reprezentantul oficial al MAE al Rusiei.

Poliția de frontieră din Moldova a precizat că grupului de filmare al canalului de televiziune LifeNews, care a sosit duminică la Chișinău pentru a reflecta acțiunile de protest din centrul capitalei, nu i s-a permis intrarea  în Moldova pe motiv că jurnaliștii nu aveau acreditare.

Fluxul de știri
0