Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiştii nu renunţă. Vor sesiza din nou CCM

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон на митинге у парламента 21 января
Игорь Додон на митинге у парламента 21 января - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă sesizare semnată de deputaţii socialişti va fi depusă la Curtea Constituţională. Autorii sesizării contestă legalitatea învestirii Guvernului Filip.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Deputaţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au pregătit o nouă sesizare la Curtea Constituţională. Documentul va fi depus la CCM joi.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon către miile de protestatari: anticipatele sunt aproape, jos oligarhii

Socialiştii au anunţat că vor contesta la Curtea Constituţională procedura de învestire a Guvernului Filip.

Într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al PSRM se spune că joi, la ora 14.00, Igor Dodon, liderul socialiştilor, va depune o sesizare la Curtea Constituţională cu privire la contestarea procedurii de investire a Guvernului şi decretului Preşedintelui de numire a guvernului Filip.

Anterior, Dodon a pus la îndoială legalitatea şi corectitudinea modului în care a fost convocat Parlamentul pentru a acorda votul său de încredere noului guvern, precum şi secretomania la care recurg autorităţile pentru a putea ignora revendicările protestatarilor, care cer alegeri parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0