Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon către miile de protestatari: anticipatele sunt aproape, jos oligarhii

© Sputnik / Мирослав РотарьIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, le-a dat asigurări miilor de protestatari care s-au adunat la mitingul de protest organizat sâmbătă de socialişti că actualul Parlament va fi în curând dizolvat şi vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, care ar putea să aducă socialiştii la guvernare.

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat sâmbătă la mitingul de protest al PSRM, la care au venit mii de oameni, că ţara s-a apropiat şi mai mult de momentul intrării în alegeri parlamentare anticipate, care sunt unica soluţie pentru depăşirea actualei crize.

„Principala noastră sarcină este să dăm jos acest sistem al actualei guvernări oligarhice. Anul trecut am reuşit împreună să dăm jos două guverne. Astăzi ne-am apropiat foarte mult de momentul când Parlamentul va fi dizolvat. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt”, a declarat Igor Dodon.

Ренато Усатый Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Centrul capitalei, blocat de protestele organizate de trei partide

Liderul socialiştilor susţine că în aceste zile se hotărăşte soarta Republicii Moldova.

„Vom respinge categoric orice tentativă de formare de către acest Parlament a unui nou guvern. Ei deja sunt în afara legii. La 14 ianuarie trebuia să fi fost înaintat premierul. Acum Preşedintele poate să mai semneze doar un singur decret – cel de dizolvare a Parlamentului”, a mai declarat Dodon.

Politicianul şi-a îndemnat susţinătorii să continue presiunile asupra Parlamentului. Totodată el a precizat că socialiştii pledează doar pentru proteste paşnice şi resping vărsările de sânge şi „maidanele”.

„Dacă cineva dintre păpuşarii din Occident pun la cale aşa ceva, noi nu vom permite un asemenea deznodământ. Avem o echipă puternică în Parlament, în Consiliul Municipal Chişinău, în alte consilii din toată ţara. Suntem cea mai puternică fracţiune parlamentară şi vom reuşi”, a spus Dodon.

Fluxul de știri
0