Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Opoziția de stânga îndeamnă la proteste pașnice

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon și Renato Usatîi
Igor Dodon și Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, la Chișinău vor continua acţiunile de protest. Liderii PSRM și "Partidului Nostru" au declarat pentru Sputnik că optează în continuare pentru organizarea alegerilor anticipate în Parlament.

CHIȘINĂU, 21 ian — Sputnik. Forțele de opoziție de stânga — Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și "Partidul Nostru", intenționează să continue joi dimineața acțiunile de protest, au relatat pentru Sputnik liderii formațiunilor politice.

Președintele Moldovei Nicolae Timofti a semnat decretul cu privire la confirmarea membrului Partidului Democrat Pavel Filip în funcția de prim-ministru al țării în noaptea spre joi.

"Faptul că Guvernul Filip a depus jurământul și președintele a semnat un ordin în acest sens nu schimbă lucrurile. Acesta este un guvern ilegal și o majoritate parlamentară ilegală. Joi dimineața, la ora 10.00, noi ne adunăm la proteste. Cred că vom fi foarte mulți", a spus Dodon.

Прокурор сектора Рышкановка Игорь Попа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii vin joi cu primele declaraţii despre provocatorii de la protest

Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a subliniat că acțiunile de protest vor continua până când vor fi satisfăcute cerințele protestatarilor — dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate.

"Noi suntem pentru acțiuni de protest paşnice. Nu trebuie să ne atingem de vreo instituție a statului, noi nu vom ridica mâinile asupra polițiștilor. Contăm să adunăm un număr cât mai mare de cetățeni", a spus Usatîi.

Miercuri, în preajma clădirii Parlamentului au fost organizate proteste împotriva desemnării guvernului Filip. După învestirea cabinetului de miniștri, între protestatarii și polițiștii care păzeau clădirea Parlamentului s-au produs altercații la o intrare din spatele Parlamentului. În urma acestora, câteva zeci de protestatari au intrat în incinta organului legislativ al țării. Potrivit ultimelor informaţii, în timpul protestelor au avut de suferit 15 persoane.

Fluxul de știri
0