Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii vin joi cu primele declaraţii despre provocatorii de la protest

© SputnikПрокурор сектора Рышкановка Игорь Попа
Прокурор сектора Рышкановка Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii organului de urmărire penală au început cercetările la Parlament. Primele declaraţii vor fi făcute joi.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Procurorul interimar al municipiului Chişinău, Igor Popa, a declarat pentru Sputnik că reprezentanţii organului de urmărire penală se află la această oră în Parlament.

Forul legislativ a fost miercuri ţinta unor proteste violente, imediat după învestirea Guvernului Filip. Manifestanţi iau forţat uşa din spate a Parlamentului, au îmbrâncit poliţiştii şi au intrat în clădirea Legislativului.

Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: poliţişti şi manifestanţi, răniţi la protestele de miercuri

Procurorul Igor Popa a precizat că în prezent se desfăşoară lucrările de evaluare, iar rezultatele preliminare vor fi anunţate de organul de urmărire penală pe parcursul zilei de mâine. Popa a declarat reporterului Sputnik că tot joi procurori vor anunţa dacă vor fi intentate dosare penale pe marginea protestelor violente de la Parlament.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat în această seară că au fost identificaţi şi unii provocatori ai acţiunilor violente. „Sunt sigur că din seara aceasta se vor lua şi măsurile procedurale necesare”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Mai multe persoane au fost rănite în urma protestelor de la Parlament. Printre victime este şi liderul PL, Mihai Ghimpu.

Fluxul de știri
0