Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorii se află în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariПротест Парламент Молдовы 20.01.2016
Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Andrian Candu a declarat că în prezent în Parlament lucrează procurorii, deja au fost identificaţi şi provocatorii acţiunilor violente de la Parlament.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut un apel la calm şi a încurajat cetăţenii Moldovei să nu se lase provocaţi. 

„Cu regret, unii au înţeles altfel protestele. Au fost chiar şi provocări şi din păcate avem şi victime uşoare”, a declarat Candu la un post privat de televiziune. 

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Manifestanţii continuă asaltul Parlamentului şi aplică gaze lacrimogene

Potrivit preşedintelui parlamentului, legea trebuie să stea în capul mesei, iar instituţiile statului trebuie să aplice legea. „Indiferent de dezbaterile politice care sunt, totul trebuie să se desfăşoare calm şi în limitele legii”,  a menţionat Candu.

Acesta a precizat că a  invitat liderii protestatarilor la discuţii „pentru identificarea soluţiilor pentru ţară, dar nu pentru un partid”.

„Moldova are nevoie de o guvernare stabilă. Astăzi a fost învestit guvernul şi trebuie să-i acordăm posibilitate să acţioneze”, a menţionat spicherul.

Candu a mai adăugat că în prezent sunt evaluate pagubele aduse de protestatari.  „La faţa locului lucrează procurorii, sunt identificaţi şi unii provocatori şi sunt sigur că din seara aceasta se vor lua şi măsurile procedurale necesare”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Fluxul de știri
0