Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul de Externe al României a reacţionat

© Sputnik / Miroslav RotariПротест Парламент Молдовы 20.01.2016
Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Diplomaţia de la Bucureşti a îndemnat toţi actorii politici de la Chişinău la calm şi la respect faţă de guvernul învestit cu încredere de Parlamentul legitim al ţării.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al României a reacţionat la evenimentele politice fierbinţi de la Chişinău. Diplomaţia de la Bucureşti a făcut un îndemn la calm şi la respectarea guvernului votat de Parlamentul legitim al ţării.

Poliţişti moldoveni, noaptea la Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Răsturnare de situaţie, acum: poliţiştii au încercuit Parlamentul

Publicăm mesajul integral al ministerului român de externe.

„Ministerul Afacerilor Externe al României urmărește cu atenție evoluțiile de la Chișinău. Îndemnăm la calm și facem apel la toți actorii politici din Republica Moldova să acționeze cu toată răspunderea pentru desfășurarea procesului democratic de învestire în funcție a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obținut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chișinău.

Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea și obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite și îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetățenilor țării”.

 

Fluxul de știri
0