Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Administratorii localului „La soacra” rămân în arest

© Photo : Игорь ВзоровПолиция, расследование, последствия взрыва в центре Кишинева
Полиция, расследование, последствия взрыва в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii localului „La soacra” în care a explodat o butelie de gaz, provocând rănirea mai multor persoane, vor rămâne deocamdată în arest.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul depus de avocații soților Andrei și Alina Iarân, administratorii cantinei în care la 9 ianuarie anul curent s-a produs o explozie. Astfel, a rămas în vigoare decizia care prevede reținerea celor doi în arest preventiv pentru 30 și, respectiv,  25 de zile.

Inculpații au refuzat să discute cu presa.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandat de arest pe 30 de zile pentru proprietarii cafenelei „La soacra”

Proprietarii localului „La soacra" au fost reținuți la 9 ianuarie pentru 72 de ore după ce în interiorul acesteia explodase o butelie de gaz. Drept urmare, circa 20 de persoane au fost spitalizate. Trei dintre ele au fost internate în secția de reanimare, iar ulterior transportate pentru tratament în România. Celelalte victime s-au ales cu arsuri pe 15 — 20% din suprafața corpului. O persoană a decedat într-o clinică din Chișinău. Actualmente, în spital se mai află 11 persoane.

Procurorii au declarat că până la moment administrația localului este învinuită în baza a trei articole — 157, 183 și 301 — din Codul Penal (CP) al RM. Anterior, acuzația se baza doar pe două din cele trei articole menționate.

Conform legislației în vigoare, primele două articole din CP în temeiul cărora este investigat cazul prevăd pedeapsa cu doi ani de închisoare, iar conform articolului 301, administratorii localului riscă până la 10 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0