Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip: venim să ne asumăm o şansă mult mai complexă

© privesc.euPavel Filip la şedinţa de acordare a votului de încredere Guvernului
Pavel Filip la şedinţa de acordare a votului de încredere Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, a declarat în discursul său în faţa deputaţilor că Moldova are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Am venit să ne asumăm o şansă mult mai complexă decât se pare la prima vedere. Aşa a început discursul său în faţa deputaţilor candidatul desemnat la funcţia de premier Pavel Filip. 

„Moldova are nevoie mai mult ca oricând de stabilitate. Ştim de unde plecăm, formăm acest guvern pe fundalul unei lipse uriaşe de încredere din partea cetăţenilor în clasa politică. Nu venim cu promisiuni şi angajamente. Vă propun să acceptaţi un guvern cu abordare mai mult tehnică decât ideologică”, a declarat Filip.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La şedinţa specială a Parlamentului participă 68 de deputaţi

Potrivit candidatului la funcţia de premier, Moldova nu are nevoie de Guvern care să spună vorbe frumoasă, ci de unul care să câştige încrederea pas cu pas prin acţiuni concrete.

„Trebuie să le readucem moldovenilor liniştea. Pentru aceasta este nevoie ca politicienii să lucreze împreună. De asemenea, Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia. Acesta este un obiectiv pe care îl voi urmări ca prim-ministru în activitatea mea”, a declarat Filip.

Acesta a declarat că vine cu un program de guvernare în care nu a inventat nimic special. „În acesta sunt sintetizate ideile echipei guvernamentale, a deputaţilor, societăţii civile şi partenerilor”, a declarat Pavel Filip.

Deputaţii au început procedura de votare a noului guvern.  

Fluxul de știri
0