Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Apel: concesionarea aeroportului este legală

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Colegiul Curții de Apel Chișinău a calificat drept neîntemeiat recursul liderului PLR, Ion Hadârcă.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Curtea de Apel a respins recursul liderului Partidului Liberal Reformator (PLR), Ion Hadârcă, împotriva Guvernului Republicii Moldova, care a decis în anul 2013 să dea în concesiune Aeroportul Internațional din Chișinău, a declarat miercuri reprezentanta reclamantului, avocata Ana Ursachi în cadrul unei conferințe de presă.

Colegiul Curții de Apel a recunoscut acțiunea liderului PLR ca fiind nefondată.

Potrivit lui Ursachi, Hadârcă intenționează să atace decizia la Curtea Supremă de Justiţie.

Anterior, cererea liberal-reformatorilor a fost respinsă de judecătoria sectorului Botanica din Chișinău.

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cui îi convine anularea contractului de concesiune a Aeroportului Chişinău?

Aeroportul Internațional Chișinău a fost transmis în concesiune companiei "Avia Invest" de la 1 noiembrie 2013, în corespundere cu o hotărâre a Guvernului Republicii Moldova.

În prezent, a fost dată deja în exploatare o parcare multietajată, care a fost recunoscută drept cea mai bună construcție a anului 2015. Urmează să fie încheiate și lucrările de extindere și reconstrucție a aerogării, este deja dată în exploatare zona de decolare. Sunt în toi lucrările de reconstrucție ale aerodromului.

Anterior, șeful companiei "Avia Invest", administratorul aeroportului din Chișinău, Petru Jardan, a declarat că în toți anii de independență ai Moldovei, pentru dezvoltarea acestui important obiectiv strategic au fost investiți doar 10-12 milioane de dolari, pe când "Avia Invest" a investit de patru ori mai mult în numai doi ani. Potrivit acestuia, în 2012, suma totală a impozitelor care au fost transferate în bugetul de stat de ÎS Aeroportul Internațional din Chișinău a constituit 38 de milioane de lei, iar compania "Avia Invest" a transferat în 2014 impozite în sumă de 70 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0