Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Azi se decide când îi va fi acordat votul de încredere "Guvernului Filip"

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul permanent al Parlamentului se va întruni miercuri în şedinţă. Principalul subiect ce ar urma să fie discutat este convocarea şedinţei plenare la care va fi invitat premierul desemnat pentru a-şi prezenta echipa şi programul de activitate.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Biroul permanent al Parlamentului se va convoca miercuri în şedinţă, începând cu ora 13.00. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Parlamentului.

Analiştii politici sunt aproape siguri de faptul că azi Biroul permanent va stabili data şi ora când va avea loc şedinţa plenară a Parlamentului, la care va fi invitat premierul desemnat, Pavel Filip, să-şi prezinte echipa de miniştri şi programul de activitate al guvernului.

Парламент заседание Parlament sedinta - Sputnik Moldova
Politică
Surse: "Guvernul Filip" va fi învestit cu o viteză fulgerătoare

Mai multe surse au menţionat chiar în debutul discuţiilor cu privire la formarea „Guvernului Filip” că acesta va fi învestit într-un termen foarte scurt.

Ulterior, această informaţie a fost confirmată de spicherul Andrian Candu, dar şi de premierul desemnat, Pavel Filip.

Potrivit informaţiilor de la această oră, una dintre propuneri este ca şedinţa plenară, convocată pentru a acorda votul de încredere noului guvern, să aibă loc în după amiaza zilei de joi. Dacă componentele majorităţii parlamentare nu vor pune la punct miercuri toate detaliile privind componenţa nominală a guvernului, această şedinţă ar putea să aibă loc cel târziu vineri.

Fluxul de știri
0