Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse: "Guvernul Filip" va fi învestit cu o viteză fulgerătoare

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание Parlament sedinta
Парламент заседание Parlament sedinta - Sputnik Moldova
Abonare
Actuala majoritate parlamentară are tot interesul, dar este şi pregătită, ca în această săptămână să purceadă deja la învestirea noului guvern.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Potrivit surselor Sputnik Moldova, apropiate partidelor care au format majoritatea parlamentară şi au anunţat că vor susţine guvernul condus de Pavel Filip, şedinţa plenară a Parlamentului, la care va fi acordat votul de încredere noului guvern, ar urma să aibă loc săptămâna curentă.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Filip s-a luat de interne: a degradat, e nevoie de o personalitate la MAI

Respectivele sursele au declarat pentru corespondentul Sputnik Moldova că şedinţa plenară a Parlamentului, la care va fi invitat Pavel Filip să-şi prezinte Cabinetul şi programul de guvernare, ar putea să se desfăşoare chiar miercuri sau joi.

Potrivit Surselor Sputnik, principalul motiv al acestei „grabe” este dezastrul din ţară, aprofundarea căruia nu este dorită de majoritatea parlamentară.

Totodată, sursele Sputnik subliniază că Pavel Filip practic are deja întocmit programul de guvernare, or, pe lângă faptul că acesta are la bază o parte semnificativă din programul guvernului precedent, actualul candidat desemnat are la dispoziţie şi elaborările pregătite de Vladimir Plahotciuc, candidatul propus pentru funcţia de premier şi respins de preşedintelui Timofti.

Fluxul de știri
0