Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Drăguţanu ar reveni în forţă, de la BNM la Ministerul Finanţelor

© SputnikDorin Drăguţanu, Guvernatorul BNM
Dorin Drăguţanu, Guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Au rămas zile numărate până când Pavel Filip îşi va prezenta în mod oficial cabinetul de miniştri. Între timp a devenit cunoscut faptul că fostul şef de la BNM ar urma să ocupe funcţia de şef la Finanţe.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Presa de la Chişinău pare să o ia înaintea lui Pavel Filip şi întocmeşte lista guvernului pe care acesta urmează să-l conducă, fără a aştepta anunţuri oficiale din partea candidatului desemnat la funcţia de premier.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Drăguţanu rămâne şef la BNM datorită crizei politice

Astfel, presa încearcă să dezlege unul dintre cele mai mari mistere. Unele instituţii mass-media, făcând trimitere la surse informate, scriu că Dorin Drăguţanu, fostul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, ar fi fost propus să conducă Ministerul Finanţelor. Despre Dorin Drăguţanu s-a scris că ar fi fost promovat de PL la funcţia de Guvernator al BNM. De asemenea, despre el s-a vorbit o vreme că ar fi nepotul liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, iar ulterior ambii au negat această informaţie.

La ora actuală încă nu este clar dacă Drăguţanu este exponentul PL sau al PDM.

Anterior, sursele Sputnik Moldova au subliniat că liberalii ar pretinde la acest minister, căruia îi sunt subordonate instituţii ca fiscul, vama, achiziţiile publice şi altele.

Este de menţionat că Pavel Filip a promis să vină în Parlament pe parcursul săptămânii curente, pentru a-şi prezenta echipa de guvernare, programul de activitate al guvernului şi să ceară votul de încredere.

Între timp majoritatea parlamentară şi-a recăpătat cel de al cincizeci şi şaselea vot, după ce Aliona Goţa şi-a reconfirmat semnătura în susţinerea lui Pavel Filip.

Fluxul de știri
0