Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Drăguţanu rămâne şef la BNM datorită crizei politice

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu a menţionat că lipsa de certitudine privind formarea majorităţii parlamentare, dar şi riscul alegerilor parlamentare anticipate, a condus la decizia de a fi amânată desemnarea candidaţilor la şefia BNM.

CHIŞINĂU, 18 dec – Sputnik. Spicherul Andrian Candu susţine că numirea unui nou Guvernator al BNM este tergiversată de instabilitatea politică din ţară.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, şi viceguvernatorul instituţiei, Marin Moloşag, au demisionat la 21 septembrie. Drăguţanu a declarat că aceste demisii au fost provocate de unele presiuni politice.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ: demisia lui Drăguţanu a făcut imposibilă semnarea acordului cu FMI

Candu a afirmat at că ar fi fost rugat să amâne luarea unei decizii privind desemnarea noii conduceri a BNM de către unii politicieni implicaţi în dialogul de formare a noii guvernări în Republica Moldova.

„Vreau să vă amintesc despre faptul că discutăm despre trei funcţii vacante – Guvernatorul, prim-viceguvernatorul şi adjunctul guvernatorului BNM”, a spus Candu.

Spicherul a precizat că are mai multe candidaturi la funcţiile vacante respectve, dar nu a dat nici un nume. Totuşi, acesta a menţionat că vineri va propune respectivele candidaturi comisiei însărcinate cu selectarea candidaţilor.

Andrian Candu a precizat că în cadrul discuţiilor de formare a noii alianţe de guvernare a fost rugat să amâne desemnarea unui candidat, iar până atunci Drăguţanu şi Mologaş vor rămâne în funcţii şi nu îşi mai pot retrage cererile de demisie.

Fluxul de știri
0