Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Componenţa parţială a „Guvernului Filip”

© Pavel Filip, FacebookPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Au devenit cunoscute noi informaţii despre componenţa nominală a guvernului pe care îl va conduce democratul Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Presa de la Chişinău publică noi informaţii despre componenţa guvernului pe care îl va prezenta în Parlament Pavel Filip. Unele informaţii publicate anterior de Sputnik Moldova se adeveresc, dar apar şi altele noi.

Парламент заседание Parlament sedinta - Sputnik Moldova
Politică
Surse: "Guvernul Filip" va fi învestit cu o viteză fulgerătoare

Este de remarcat faptul că nu este clar la ora actuală cine va conduce Ministerul Finanţelor, care este o instituţie foarte importantă, mai cu seamă datorită faptului că acesteia i se supun Fiscul şi Vama, dar şi achiziţiile publice.

Potrivit realitatea.md, în guvernul condus de Pavel Filip, ministru al Afacerilor Externe ar urma să fie Victor Osipov, care deţine la ora actuală funcţia de vicepremier pentru reintegrare. În locul lui Osipov ar urma să fie propus actualul şef al Biroului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan.

Sursa mai notează că ministrul Economiei ar putea fi Octavian Calmâc, actual viceministru al Economiei, ministrul Afacerilor Interne va fi Alexandru Jizdan, actualul director-ajunct al SIS, la Ministerul Justiției va rămâne actualul ministru, Vladimir Cebotari. În fruntea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei va fi numită Viorica Dumbrăveanu, care actualmente este director în cadrul acestei instituţii, iar Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va fi condus de actualul viceministru de resort, Eduard Grama.

De asemenea, precum era şi de aşteptat, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va fi Vitalie Tarlev, actual viceministru. Ministrul Tineretului și Sportului ar urma să fie numit democratul Victor Zubcu.

Potrivit datelor publicate de realitatea.md, se confirmă informaţia că liberalii îşi păstrează ministerele deţinute la ora actuală. Astfel, Anatol Șalaru va rămâne la Ministerul Apărării, Iurie Chirinciuc – la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Valeriu Munteanu va conduce în continuare Ministerul Mediului, iar Corina Fusu va fi şi în noul guvern ministru al Educației.

Fluxul de știri
0