Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi s-a răzgândit şi contramandează protestele de miercuri

© Sputnik / Мирослав РотарьРенато УсатыйПротест
Ренато УсатыйПротест - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, membrii şi simpatizanţii "Partidului Nostru" nu vor protesta la Chişinău, aşa cum a fost anunţat anterior. Despre aceasta a anunţat liderul formaţiunii, Renato Usatîi.

CHIŞINĂU, 19 ian — Sputnik. Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, şi-a anunţat susţinătorii să nu iasă miercuri la protestele anunţate anterior, care trebuiau să aibă loc la Chişinău. Potrivit informaţiilor de care afirmă că dispune Usatîi, ar fi dispărut circumstanţele care ar fi justificat această acţiune.

Тем временем через площадь двигалась колонна Нашей партии во главе с ее лидером Ренато Усатым. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestele din preajma Preşedinţiei i-au afectat sănătatea lui Timofti

La ora actuală, Renato Usatîi nu se află în Republica Moldova, fapt care rezultă din postările sale de pe Facebook. Acesta a făcut un apel public pe respectiva reţea de socializare, prin care a anunţat că nu are rost să se protesteze miercuri contra învestirii guvernului Filip, deoarece ar deţine informaţii precum că Parlamentul nu se va întruni miercuri pentru a acorda votul de înredere noii componenţe a executivului.

"Mâine, miercuri, nu va avea loc şedinţa Parlamentului. Contramandăm protestul, dar rămânem în regimul de veghere numărul 1", a scris Renato Usatîi.

Şi serviciul de presă al Parlamentului a infirmat zvonurile despre faptul că miercuri ar fi fost planificată o şedinţă plenară.

Pe de altă parte, spicherul Andrian Candu, dar şi candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, au anunţat anterior că până la finele săptămânii curente ar urma să aibă loc şedinţa plenară a Parlamentului, la care va fi prezentat noul cabinet de miniştri şi programul de guvernare, pentru care deputaţilor le va fi solicitat votul de încredere.

Fluxul de știri
0