Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestele din preajma Preşedinţiei i-au afectat sănătatea lui Timofti

© Sputnik / Мирослав РотарьТем временем через площадь двигалась колонна "Нашей партии" во главе с ее лидером Ренато Усатым.
Тем временем через площадь двигалась колонна Нашей партии во главе с ее лидером Ренато Усатым. - Sputnik Moldova
Abonare
Pe numele lui Renato Usatâi a fost deschis un dosar penal „pentru ameninţarea cu violenţa, săvârşită asupra preşedintelui Nicolae Timofti”.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe numele lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru. Acesta este anchetat pentru ameninţarea cu violenţa, săvârşită asupra preşedintelui Nicolae Timofti.

Procurorii au început urmărirea penală în baza demersului parvenit de la Preşedinţia Republicii Moldova, prin care s-a solicitat „examinarea legalităţii acţiunilor lui Renato Usatîi, referitor la realizarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acţiuni publice nesancţionate, inclusiv în preajma unor obiective protejate de stat, ce au ca scop destabilizarea activităţii instituţiei prezidenţiale şi constituie o ingerinţă în activitatea domnului Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova, ameninţîndu-l cu vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii”.

Pentru comiterea acestei infracţiuni, norma penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Fluxul de știri
0