Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: încrederea faţă de RM este la pământ şi trebuie redobândită

© commons.wikimedia.orgPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Statul Republica Moldova se bucură de un credit de încredere extrem de redus din partea societăţii, dar şi a partenerilor externi. Candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, susţine că va depune eforturi pentru redobândirea acesteia.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. După discuţia de marţi cu reprezentanţii partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, candidatul desemnat să formeze guvernul, democratul Pavel Filip, a declarat că aceştia sunt gata să sprijine ţara noastră, dar aşteptarea lor este ca guvernarea de la Chişinău să demonstreze că poate lucra.

„Am discutat lucruri foarte importante, dar care pe de altă parte nu sunt noi. Am accentuat priorităţile pe care trebuie să ne axăm, dacă vom obţine votul de încredere al Parlamentului. Partenerii externi ne vor acorda susţinere, dar vor aştepta să vadă şi rezultate”, a spus Pavel Filip.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Filip s-a luat de interne: a degradat, e nevoie de o personalitate la MAI

Candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru a recunoscut că la ora actuală creditul de încredere de care se bucură statul este foarte scăzut. „Avem sarcina să recăpătăm această încredere din partea partenerilor externi şi a societăţii”, a mai spus Filip.

Candidatul desemnat de Preşedinte a ţinut să menţioneze că priorităţile programului de guvernare sunt redresarea economică, financiară, bancară, dar şi ducerea la bun sfârşit a tuturor măsurilor benefice pentru ţară, începute de guvernarea anterioară. Pavel Filip a menţionat de asemenea printre priorităţi şi lupta cu corupţia.

Şi de această dată, Filip a conformat că intenţionează să se prezinte în Parlament până la finele săptămânii curente, pentru a cere votul de încredere pentru guvernul său şi programul de guvernare.

Fluxul de știri
0