Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat rămâne în puşcărie

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţi de la Curtea de Apel Chişinău au respins demersul apărării lui Filat prin care se contestă decizia Judecătoriei Buiucani de a prelungi mandatul de arest preventiv pe numele clientului său cu încă 90 de zile.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţi decizia Judecătoriei Buiucani de a prelungi arestul preventiv pe numele ex-premierului Vladimir Filat cu 90 de zile. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă şedinţă de judecată în cazul Filat

Procurorul Adriana Beţişor a declarat după şedinţa de judecată că învinuitul Filat trebuie să se afle în arest, deoarece există riscuri şi temeiuri rezonabile că Filat ar putea influenţa martorii şi distruge probe. 

„Au fost aduse motive temeinice în faţa judecătorilor. Este o decizie legală şi respectiv urmează să fie respectată”, a declarat Beţişor.

Procurorul a mai declarat că, deocamdată, nu poate afirma când dosarul pe numele lui Filat va fi trimis integral în instanţă, deoarece mai urmează să primească răspunsuri din partea comisiilor rogatorii.

Filat este învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare. Acesta a fost reţinut de ofiţerii CNA la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat. Ex-premierul se află în arest preventiv în Penitenciarul nr.13. Pedeapsa maximă pe care o riscă ex-premierul Moldovei este de maximum 22 de ani de închisoare. 

Fluxul de știri
0