Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parcarea de la Aeroportul Internaţional Chişinău face furori

© Avia InvestAeroportul Internaţional Chişinău, parcare
Aeroportul Internaţional Chişinău, parcare - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Arhitecţilor din Republica Moldova a scos în evidenţă construcţia cea mai remarcabilă, realizată în ţara noastră în anul 2015. Aceasta este parcarea supraetajată de la Aeroportul din Chişinău.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Noua parcare a Aeroportului Chișinău este cea mai bună construcţie a anului 2015, susţine concesionarul aeroportului, compania „Avia Invest”, care face referire la estimările bazate pe rezultatele concursului anual al Uniunii Arhitecţilor din Republica Moldova.

Într-un comunicat al companiei „Avia Invest” se spune că în cadrul concursului la care parcarea de la aeroport a fost recunoscută drept cea mai bună construcţie a anului 2015, au fost prezentate lucrările a 20 de arhitecţi, realizate pe parcursul anului 2015.

В аэропорту установили новое оборудование для обеспечения безопасности - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aeroportul din Chișinău sporeşte nivelul de securitate a pasagerilor

„Câştigător a fost numit arhitectul Igor Tereșenko – autorul proiectului parcării multietajate a Aeroportului Internațional Chișinău”, se spune în comunicat.

„Avia Invest” subliniază că noua parcare construită pe teritoriul Aeroportului din Chișinău a fost dată în exploatare la data de 17 mai 2015. Aceasta a fost proiectată pentru 800 de mașini și este una dintre cele mai mari parcări din țară. Construcția are 4 niveluri și corespunde celor mai înalte standarde de calitate și confort. Parcarea este dotată cu ascensoare pentru transportul pasagerilor și mărfurilor, precum și cu rampe între niveluri pentru accesul pasagerilor și autovehiculelor.

De asemenea, în comunicat se spune că „pilonii și bordurile sunt  izolate cu colţare reflectorizante de cauciuc pentru a evita deteriorarea autovehiculelor. Iar pentru a le asigura șoferilor un grad sporit de confort, nivelurile parcării au fost vopsite în diferite culori. Totodată, parcarea a fost dotată cu panouri electronice de informare, un sistem performant de monitorizare video, precum și alte echipamente necesare care corespund standardelor europene”.

Comunicatul „Avia Invest” mai relevă că „noua parcare modernă face parte din planul amplu de modernizare și dezvoltare a Aeroportului Internațional Chișinău, realizat în prezent de către compania ˝Avia Invest¨ care a devenit administrator al aeroportului în anul 2013”.

Fluxul de știri
0